Seuran historia

Molde Fotballklubb on norjalainen jalkapalloseura, joka perustettiin vuonna 1911. Seuran kotikaupunki on Molde, joka sijaitsee Norjan länsirannikolla. Molde on yksi Norjan vanhimmista ja menestyneimmistä jalkapallojoukkueista.

Seura pelasi aluksi paikallisissa sarjoissa ja nousi Norjan jalkapallon pääsarjaan, Eliteserieniin, ensimmäisen kerran vuonna 1957. Molde onnistui säilyttämään sarjapaikkansa usean kauden ajan, mutta putosi vuonna 1963. Seura pääsi kuitenkin takaisin pääsarjaan vain neljä vuotta myöhemmin.

Nousun jälkeen Molde alkoi menestyä entistä paremmin. Seura sijoittui kaudella 1973 neljänneksi Eliteserienissa ja pääsi sitä kautta ensimmäistä kertaa eurokentille. Molde jätti jälkensä Euroopan cupin kilpailuissa, kun se selviytyi neljännesvälieriin asti vuonna 1974. Seuraavina vuosina Molde jatkoi menestystä sekä kotimaassa että Euroopassa.

Saavutukset

Moldella on useita merkittäviä saavutuksia niin kotimaan sarjoissa kuin Euroopan kilpailuissa. Seura on voittanut Norjan cupin yhteensä neljä kertaa, vuosina 1994, 2005, 2013 ja 2014. Molden suurin saavutus on kuitenkin Norjan mestaruus, joka seuralle kruunattiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Tämä oli historiallinen hetki seuran kannalta.

Molde on menestynyt myös kansainvälisesti. Seura on osallistunut useaan otteeseen Eurooppa-liigaan ja Mestarien liigaan. Molden parhaaksi saavutukseksi Eurooppa-liigassa voidaan lukea neljännesvälieräpaikka, johon se ylsi kaudella 2015-2016. Joukkue selvitti tiensä tähän vaiheeseen voittamalla muun muassa Skotlannin suurseuroihin kuuluva Celtic FC:n.

Nykyinen valmentaja

Molden nykyinen päävalmentaja on Erling Moe. Hän aloitti valmentajana kesällä 2018, kun aiempi valmentaja Ole Gunnar Solskjær lähti Manchester Unitedin palvelukseen. Moe on entinen Molde-pelaaja ja hän on tehnyt seurassa pitkän uran valmentajana ennen päävalmentajan pestiään.

Molden joukkueessa on paljon lahjakkaita pelaajia, joista monet ovat nuoria ja potentiaalisia lupauksia tulevaisuudelle. Seuralla on myös hyvä junioriputki, joka tuottaa jatkuvasti uusia lahjakkuuksia joukkueeseen.

Molden tavoitteena on jatkaa menestystään sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Joukkue pyrkii haastamaan Norjan suurseurat kärkipaikoista Eliteserienissa ja tavoittelemaan uusia menestystarinoita Eurooppa-liigassa ja Mestarien liigassa. Molden vahvuutena on tiivis joukkuehenki ja pelaajien korkea taso, mikä takaa menestyksen jatkumisen tulevaisuudessa.

Tärkeimmät pelaajat

Molden jalkapallojoukkueella on ollut vuosien varrella useita tärkeitä pelaajia, jotka ovat jättäneet jälkensä seuran historiaan. Yksi näistä pelaajista on Magnus Wolff Eikrem, joka on pelannut joukkueessa vuodesta 2017 lähtien. Eikrem on norjalainen keskikenttäpelaaja, joka on tunnettu hyvästä pelinlukutaidostaan ja taitavasta pallonkäsittelystään. Hän on ollut tärkeä osa joukkuetta ja onnistunut tekemään merkittäviä maaleja.

Toinen tärkeä pelaaja on Ola Kamara, joka edusti Moldea vuosina 2013-2016. Kamara oli taitava hyökkääjä, joka teki paljon maaleja ja auttoi joukkuetta menestymään. Kamara oli myös tehokas maajoukkueessa ja siirtyi myöhemmin pelaamaan Yhdysvaltoihin MLS-liigaan.

Molden joukkueessa on myös ollut useita ulkomaalaispelaajia, jotka ovat antaneet tärkeän panoksen joukkueelle. Yksi näistä on Nigerian maajoukkueen pelaaja Leke James, joka onnistui tekemään maaleja ja auttamaan joukkuetta menestymään. James oli taitava hyökkääjä, jolla oli nopeutta ja hyvä laukaus.

Stadioni ja fanit

Molden jalkapallojoukkueen kotistadion on Røkkeløkka, joka sijaitsee Molden kaupungissa Norjassa. Stadionilla on kapasiteetti noin 11 000 katsojalle ja siellä pelataan joukkueen kotiottelut. Stadionilla on hyvä tunnelma ja se tarjoaa katsojille hyvät näkymät kentälle.

Molden fanit ovat uskollisia ja innokkaita tukijoita joukkueelle. He seuraavat aktiivisesti joukkueen pelejä ja kannustavat äänekkäästi kotiotteluissa. Fanit tunnetaan myös luovista kannatuslauluistaan, jotka luovat hyvän tunnelman stadionille. Molden kannattajaryhmä on nimeltään ”Torquay Boys”, ja he ovat tunnettuja intohimoisesta kannustamisestaan.

Taloudellinen tilanne

Molden jalkapallojoukkueen taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla. Seuran taloudelliset resurssit ovat solmussa Norjan korkeimman jalkapallosarjan, Eliteserienin, kanssa. Seuran pääsponsorina toimii islantilainen peliyhtiö Betsson, ja myös muut sponsoreista tukevat joukkuetta taloudellisesti.

Molden jalkapallojoukkue on menestynyt hyvin kotimaassa, mikä on tuonut lisää tuloja seuran kassaan. Joukkue on voittanut useita Eliteserienin mestaruuksia ja Norjan cupin. Menestys on houkutellut myös katsojia stadionille ja lisännyt lipputuloja seuralle.

Seura panostaa myös nuorten pelaajien kehittämiseen ja kouluttamiseen. Molden junioriakatemia tarjoaa nuorille lahjakkaille pelaajille hyvät mahdollisuudet kehittyä ja siirtyä ammattilaisurheilijoiksi.

Kaiken kaikkiaan Molden jalkapallojoukkueen taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla ja seura panostaa sekä joukkueen menestykseen että nuorten pelaajien kehittämiseen. Tämä antaa hyvät edellytykset jatkuvaa menestystä seuran tulevaisuudessa.

Nuorisotoiminta

Molden jalkapalloseura on tunnettu vahvasta nuorisotoiminnastaan ja sen panostuksesta nuorten pelaajien kehittämiseen. Seuralla on pitkät perinteet nuorten jalkapallon parissa ja se onkin yksi Norjan johtavista seuroista nuorisotyössä. Molde tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja kehittyä jalkapallon parissa.

Seuralla on useita eri ikäluokkia, joissa pelaajat voivat harjoitella ja pelata. Nuoret pelaajat saavat laadukasta valmennusta koulutettujen valmentajien johdolla. Molde panostaa myös pelaajien henkiseen ja fyysiseen kehittymiseen tarjoamalla heille monipuolisia harjoitteita ja mahdollisuuden osallistua erilaisiin turnauksiin ja sarjoihin.

Molden nuorisotoimintaan kuuluu myös erilaisia tapahtumia ja leirejä, joissa pelaajat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja kehittämään taitojaan. Seuran tavoitteena on tarjota nuorille pelaajille mahdollisimman hyvät edellytykset kehittyä jalkapalloilijoina ja löytää oma polkunsa jalkapallossa.

Kilpailulliset tavoitteet

Molde on menestynyt norjalaisessa jalkapallossa ja saavuttanut useita mestaruuksia niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Seuran kilpailulliset tavoitteet ovat kuitenkin laajemmat kuin vain menestys sarjapeleissä. Molde haluaa kehittää pelaajiaan ja tarjota heille mahdollisuuksia kansainväliseen pelaamiseen ja menestykseen.

Seuran tavoitteena on myös kehittää pelaajia, jotka voivat edustaa Norjaa kansainvälisissä turnauksissa ja kilpailuissa. Molde onkin tunnettu pelaajien kehittäjänä ja on tuottanut useita pelaajia, jotka ovat edustaneet Norjaa eri ikäluokissa.

Molden joukkueella on myös tavoitteena menestyä eurooppalaisissa kilpailuissa, kuten Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa. Seuran tavoitteena on osallistua näihin kilpailuihin ja päästä mahdollisimman pitkälle. Molden menestys eurooppalaisilla kentillä nostaisi myös norjalaista jalkapalloa ja viestisi maan kilpailullisesta tasosta.

Molde ja Norjan maajoukkue

Molde on ollut vahvasti mukana myös Norjan maajoukkueessa. Seuran pelaajia on edustanut maajoukkueessa niin miesten kuin naistenkin puolella ja he ovatkin tehneet merkittäviä suorituksia maajoukkuepaidassa. Molde on ylpeä pelaajiensa saavutuksista ja haluaa jatkossakin tukea pelaajien kehitystä ja saada heidät maajoukkueeseen.

Molden pelaajat ovat tuoneet maajoukkueeseen taitoa, nopeutta ja voitontahtoa. He ovat olleet tärkeitä palasia Norjan maajoukkueen menestyksessä ja saavuttaneet yhdessä paljon maajoukkuepaidassa.

Seuralla on myös läheinen yhteistyö Norjan jalkapalloliiton kanssa ja se osallistuu aktiivisesti maajoukkueen toimintaan. Molden pelaajat saavat hyvää valmennusta ja tukea maajoukkueessa, mikä auttaa heitä kehittymään ja saavuttamaan omia tavoitteitaan.

Molden jalkapallojoukkue ja sen nuorisotoiminta ovat keskeisiä Norjan jalkapallokulttuurissa. Seura panostaa vahvasti nuorten pelaajien kehittämiseen ja tarjoaa heille mahdollisuuden harrastaa ja kehittyä jalkapallon parissa. Molden kilpailulliset tavoitteet kattavat niin sarjamenestyksen kuin kansainvälisen menestyksen. Seuran pelaajat ovat myös tärkeä osa Norjan maajoukkuetta ja ovat tehneet merkittäviä suorituksia maajoukkuepaidassa.